Spider Man: Far From Home İlk Fragman Yayında!



Teori videolarını izlemeden ya da kimsenin teorisini okumadan bunu yazarak yayımlamak istedim, ne kadar insanlara ulaşamayacak olsa da...

Başlayalım!

Dün akşam Tom Holland, "Sony ile konuştum..." diye bir Tweet attı ve bundan sonra zaten herkes bir Far From Home fragmanı bekleyişine girdi. Bekleyişimiz de tuttu! Biricik Spoiler-Man'imizin dediği şeylerin tutmaması çok zor bence. Her neyse işte, bugün (15 Ocak 2019) saat 17.00'da da, tam beklediğimiz gibi Far From Home fragmanı elimizdeydi!

Fragman çıktıktan hemen sonra yakın bir arkadaşım ile birbirimize sesli mesaj atarak fragmanı tartışmaya başladık ve daha sonra bu mesajlar bir saatlik bir telefon konuşmasına dönüştü. (Instagram: icederarth, kendisini buraya tıklayarak takip edebilirsiniz ♥) Aşağıda okuyacağınız düşünceler ve teoriler arkadaşım İlayda ve bana aittir. Henüz hiçbir kanalın videosunu izlemedim ya da yazısını okumadım.

Sony iki fragman paylaştı ve buraya sadece birini koydum, ilk paylaşılanı Youtube'da bulabilirsiniz. Ya da direk buraya tıklayarak.

Fragmanı başlıklar altında yorumlayalım:

((DİKKAT, DİĞER SPIDER MAN: HOMECOMING VE AVENGERS: INFINITY WAR FİLMLERİNDEN SPOILERLAR İÇEREBİLİR.))




1. MAY HANIM NAPIYORSUNUZ?!


Görülen üzere May, Peter'ın Spider Man olduğunu biliyor ve bunu gayet de güler yüzle karşılıyor. Gerçi Homecoming'in After Credit'ini hatırlayanlar bilir: May, Peter eve geldiği sırada onu Spider Man kıyafeti ile görüyordu. Ama fragmandaki diğer sahnelerden de yola çıkarak, Peter'ın kimliğini basına açıkladığını sanmıyorum. Ama bu basın toplantısını May, Stark Endüstrileri ile beraber düzenlemiş olabilir. Hatırlarsanız Homecoming'de Peter, basın toplantısını reddetmişti. Acaba neden bu sefer kabul etti? Ben halasının, kendisinin Spider Man olmasını öğrenmesine bağlıyorum. Sonuçta Spider Man'in bilinen bir süper kahraman olarak ilan edilmesi ve May halanın Spider Man'in kimliğini bilmemesi; düşmanlarının Peter'ın Spider Man kimliğini öğrenmesi durumunda May halanın başına gelebilecekler açısından sıkıntı çıkarabilirdi. May'in gerçekleri bilmesi ve önlem alarak yaşaması hem Peter hem de May açısından çok daha iyi olacaktır. Ayrıca şu da var ki, May'in Peter'ı Spider Man olma konusunda destekliyor olması da genç örümceğimiz için gerçekten moral olmuş gibi duruyor.


May X Happy ilişkisine ne demeli? Zaten fragman çıkmadan çok önce sosyal medya üzerinden bunun dedikoduları çok dolaşıyordu bu yüzden fragmanın başında yaşanan bu sahne pek de beklenmedik değildi. Tabii yıllardır bir türlü filmlerde yaşayamayan Ben amcaya alışmışken şimdi "Happy Amca"nın çıkması ve yaşıyor olması bazıları tarafından alışılması zor ve hatta belki de kabul edilemez olacak. Ama bu, Marvel'ın ilk değişikliği değil. Spider Man hakkında büyük değişiklikler yapıldı ve en başta da MJ'in isminin "Mary Jane" olmamasından, kızıl olmamasından ve ayriyettten Parker'ın Tony Stark ile yakınlığını çizgi romanlardan farklı yaptıklarında yapılan ağır eleştirilere şahit oldum ve bu gerçekten üzüyor.

Marvel'ın sinematik evren için yaptığı değişikliklerden durmadan şikayet edenlere şunu demek istiyorum ki:

"Anlıyorum her şeyi olduğu gibi görmek istiyorsunuz. Ama değişikliklere açık olun ve keyfini çıkarın. Sürekli olumsuz yorumlar yapacaksanız izlemeyin."

2. SPIDER MAN İLE: EVDEN UZAĞA!



Valizler hazırsa gidiyoruz! Nereye mi? İtalya'ya!
Fragmanda açık olarak söylenmese de orası İtalya. Ayrıca Marvel, fragmandan hemen sonraki hikayesinde Peter'ın bindiği uçağı paylarşarak hikayede konum olarak İtalya'yı gösterdi. Büyük ihtimalle de filmin isminin hikayesi buradan geliyor. Örümcek Adamımız evden uzağa gider, orada başı derde girer temalı bir hikaye. Okul gezisinde aksiyon işte.

Filmin önemli bölümünün İtalya'da geçeceğine inanıyorum. Tabii her an her şeyin olabileceğini de unutmamak lazım.


May, Peter'a kıyafetini de almasını söylüyor ama Peter ne yapıyor? Almıyor. "Sadece arkadaşlarımla bir tatil geçirmek istiyorum, insanların dost canlısı Örümcek Adam'a ihtiyacı olacağını sanmıyorum." diyor ve dolabını kapatıyor. Ama May daha sonra o kıyafeti bir notla beraber Peter'ın valizine koyuyor. Bunu da yukarıya eklediğim altyazısı olan 2. fragmanda görebilirsiniz.

Tabii ki May iyi ki o kıyafeti koymuş çünkü fragmanının devamını gösterdikleri üzere Peter'ın o kıyafete bayağı bir ihtiyacı olacak!


3. MICHELLE & PETER? ( ͡° ͜ʖ ͡°)


Kabul edin, bunun olacağını herkes başından beri biliyordu. Bu konu üzerinde çok durmaya gerek yok aslında. MayXHappy gibi bu da gündemdeki ve beklenen bir konuydu.

Sadece bu filmde çok daha yakın olacaklar ve fragman çıkmadan uzun bir süre önce dolanan Instagram üzerinde, Reddit'ten çıkma bir söylenti vardı: Filmin sonunda MJ ve Peter sevgili olarak New York'a dönecek! Bu ne kadar doğru, kaynağı ne kadar belli bilmiyorum ama bence olası bir şey. Sonuçta fragmanın bir sonraki sahnesinde de Peter, Ned'e "Kesinlikle benden hoşlanıyor." diyordu.

Bence yakışıyorlar. Ben bu ilişkiyi onaylarım.




4. NICK FURY Mİ? O NERDEN ÇIKTI ŞİMDİ?



Hepimiz filmde asıl konunun Fury ve Peter arasındaki ilişki olacağını biliyoruzdur. Bilmeyen varsa da öğrenmiş oldu. 

Aralarında henüz nasıl bir ilişki geçeceğine dair herhangi bir bilgi olmasa da kahramanlıkla ve bunu ilerletmekle alakalı olacağına eminim. 

Fragmanda yeterince Fury ve Peter sahnesi yoktu. Bu da yalanlanıp film çıktığında ise birden bomba gibi patlatmak istiyor olabilirler. Ki şu da var ki, bu fragmanda gezi dışında hiçbir ayrıntıya girilmemişti. Bu da Fury konusunu etkiler.

Eh, 10 yıllık MCU maceramızda ne öğrendik? "Nerede yeni bir süper kahraman, orada bir Nick Fury."


5. PETER'IN TEK DİLEĞİ ARKADAŞLARIYLA BİR TATİLDİ...


Olaylar olaylar... Genç bir süper kahramansan sana her zaman bir ödev vardır. Bu yüzden sana normal bir tatil yasak Peter Parker! Bela gelip seni İtalya'da da bulur, Çin'de de. ((Tabii ki Çin'e gideceğini düşünmüyorum sadece örnek veriyorum.))

Orada Nick Fury ve muhtemelen Maria Hill'i görüyoruz. Bir de bir düşman. Ama o Mysterio değil. Filmin ana düşmanının Mysterio olduğu açıklanmıştı. Bir Reddit kullanıcısı mı yazmıştı yoksa Marvel mı açıklamıştı hatırlamıyorum ama Far From Home filminde birden fazla kötü adam olacağına dair bir şeyler söylenmişti. Öyleyse film boyunca Peter'a nefes almak yok. Aynı şekilde Peter'ın peşine takılan S.H.E.L.D.'a da...




6. MYSTERIO DÜŞMAN DEĞİL MİYDİ YA?


Haydaaa, bu Peter'a yardım ediyor ama?

Bu kısımda da fragman incelemesinden sonra yazacağım büyük teoriler devreye giriyor. Madem Mysterio düşman, o zaman neden İtalya'da Peter'a yardım ediyor ve "Seni buna karıştıramamalıyım." diyor?

Bu bir yana, Marvel hep havalı kötülerle geliyor ve bu da onlardan bir tanesi. Mysterio karakteri fragman yayınlandığı an itibariyle herkese kendini sevdirmiş durumda gördüğüm kadarıyla.








Fragman incelemesi bu kadardı. Şimdi ise mükemmel teorilere geçiyorum. Bunları birlikte düşündüğüm arkadaşım İlayda'ya tekrar çok teşekkürler~

!!TEORİLER!!


Birkaçını beraber ele alacağım, karma bir şekilde yazıyorum:

  • TONY STARK ÖLMEDİ Mİ?
  • ÖLDÜYSE PETER NEDEN BU KADAR NEŞELİ?
  • FİLM INFINITY WAR'DAN ÖNCE Mİ GEÇİYOR?
  • MYSTERIO NEDEN SPIDER MAN'E YARDIM EDİYORDU?
  • FRAGMANDA GÖSTERİLENLER FİLMİN NE KADARIYDI?


Eğer bu film, 26 Nisanda çıkacak Endgame filminden sonrasıysa yüksek ihtimal Tony Stark'ın ölü olması gerekiyor. Çünkü RDJ, daha önceki ropörtajlarının birinde söylediğine göre artık daha fazla Tony Stark olmak istemiyor, başka rollerle de hatırlanmak istiyor. Bu yüzden öleceğini düşünüyorum ve psikolojimi, teorilerimi, her şeyi buna göre ayarladım ve düşündüm.

Peki madem, Tony Stark öldüyse Peter neden bu kadar mutluydu? Çünkü Tony Stark henüz ölmedi! 

Far From Home filminin iki kısımdan oluşacağını düşünüyorum. Bir: Infinity War'dan önce yaşanan olaylar ve iki: Endgame'den sonra yaşanacak olanlar. Yani kısaca, film arasına kadar herkese "BU INFINITY WAR'DAN ÖNCESİ!" diye düşündürecekler ve BAM! Birden bir yazı çıkacak ve bir süre, belki de birkaç yıl sonrasına geçilecek.

Böyle olacağını düşünme sebeplerim de şunlar,


  • Tony Stark'ın öleceğine emin olmam
  • Infinity War'dan önce geçecek olayların olduğu bir filmi bu kadar geç veriyor olmaları
  • Eğer bu film ve fragmanda gösterilenler, Endgame'den de hemen sonrasıysa Peter'ın, Happy'nin, hatta May'in, Fury'nin bile; Tony'nin ya da başka herhangi birinin ölümünün ardından fragmandaki gibi enerjik; neşeli olabileceğini düşünmemem
  • Geçtiğimiz haftalarda Tom Holland, Jake Gyllenhaal ve Jacob Batalon ile yapılan Far From Home tanıtım, röportaj ya da her neyse şeyinde olan sosyal medya kullanıcılarının, daha fragman paylaşılmadan Peter Parker'ın durumu ile ortaya attığı şeyler

Önce şunları belirtmek istiyorum ki, Peter Parker'ın kahramanlığı bırakmak istediği, resmen depresyonda olacağı fikri ortaya atıldı. Gerçekten bakın: Eğer bu film Endgame'den dakikalar sonrası olacaksa Peter nasıl bu kadar mutlu olabiliyor. Ya da diğerleri? Tony'nin, Steve'in ya da varsa ölen başkalarının adına sevinmiş olamazlar herhalde! Ve şunlara da dikkat ettim ki, fragman içinde aralara sıkıştırılmış ufak tefek sahnelerde karakterlerde farklı ifadeler vardı. Yani Peter Parker'ı bütün fragman boyunca kırmızı-siyah havalı kostümü ile gördükten sonra arada ufak bir sahnede siyah kostümü ile gözüküyordu. Aynı zamanda Happy'nin Peter'a "Artık tamamen yalnızsın." deyişi de neydi öyle? Suratı asıktı ve ardından ufak aksiyon sahnelerine bağlandı. Neşeli ortamı neden birden düşürdüler? Düşünün bi', bu zamana kadar Peter Parker'ın en çok yanında olan kahraman kimdi: Tabii ki Tony Stark! Tony Stark her an yer yere gidebilecek bir adamken fragmanın en ciddi sahnelerinden birinde Happy neden "Artık tamamen yalnızsın" desin? Bunun tek bir açıklaması bana kalırsa: Tony Stark artık yok! İşte bu da Infinity War'dan önce, Endgame'den sonra kısmını oluşturan sahne benim için.

FİLMİN INFINITY WAR'DAN ÖNCEKİ KISMI:


Bu kısım iki haftalık Avrupa, İtalya tatillerini kapsıyor. Başta her şey güzel gidiyor, Peter kahramanlığa ara verip kafa dinlemeyi planlıyor. Daha sonra halasının çantasına koyduğu Spiderman kostümü ile karşılaşıyor ve tatilinin normal geçmeyeceğini orada anlıyor. Her şey iyi hoş güzel ama sonra Nick Fury çıkıyor Peter'ın karşısına. Süper kahramanlık ile konuşuyorlar, Fury ona bu konuda yardım etmek istediğini ve eğitim vereceğini söylüyor. Bundan bir süre sonra toprak canavarı ortaya çıkıyor. Fury, Hill ve Spider Man o canavar ile mücadele etmeye çalışırken Mysterio ortaya çıkıyor. Mysterio ile Spider Man anlaşma yapıyorlar başta birlikte çalışıyor ve canavar(lar)ı durduruyorlar. Böylelikle Peter ve Mysterio tanışmış, yarı yarıya ortak olmuş oluyorlar. Bu olaylardan sonra gezileri bitiyor ve Amerika'ya geri dönüyorlar. Tam New York'tan geçerken Peter bir şey olduğunu anlıyor ve üzerini değiştirerek Tony'nin yanına gidiyor, yani Infinity War'ın başındaki sahneye bağlanıyor iş.

Fakat film burada bitmiyor.

FİLMİN ENDGAME'DEN SONRAKİ KISMI:


Aradan uzun bir süre geçiyor, Tony Stark artık aralarında yok ve dünya yeni yeni toparlanmaya başlasa da yıkılmış bir Peter ile karşılaşıyoruz. Kahramanlığı tamamiyle bırakmış, sıradan bir hayat sürmeye çalışıyor. Tony'den kalan kıyafetlerini atmış ya da kaldırmış. Mutsuz, üzgün, direk depresyonda.

Bunlar Mysterio ile anlaşma yaptı demiştik. Peter, Mysterio'nun tekrar işi düşerse yardım edeceğini söylemiş olabilir. Ve Mysterio bu dönemde tekrar ortaya çıkıyor. Peter'a gidiyor ve bir konuda yardım etmesini istiyor. Ama yardım istediği konu da kendi çıkarları ile ilgili. Peter kabul etmiyor, hatta kahramanlığı bıraktığını; artık Spider Man olmak istemediğini söylüyor ve reddediyor. Bunun üzerine Mysterio sinirlenip Peter'ın yanından ayrılıyor.

Daha sonra da olan oluyor.

Mysterio, istediği şey ya da güç için -artık her neyse- ülkeye saldırmaya başlıyor ve Avengers artık dağılmış ya da tahminen eksilmiş, işlevsiz olduğundan onu durdurabilecek tek kişi Peter Parker. Bu konuda tek çağresi tekrar kahraman olmak ve bu sefer de o siyah kıyafetle ortaya çıkıyor. Mystrio ile savaşları oluyor.

Bana kalırsa böyle olacak. Tek bir zamanı ele almayacaklar.



Atladığım kısımlar kesinlikle vardır. Bunları @starkfamilytr Instagram hesabımdan ya da buradaki yorumlardan benimle paylaşabilir ya da fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Sakın mesaj atmaktan ya da yorum yapmaktan çekinmeyin, çok konuşuyor olabilirim ama emin olun kimseyi yemem :")

Buraya kadar okuyan, destek çıkan, olursa düşüncelerini paylaşanlara çok teşekkür ederim!

İleride başka yazılarda ve Instagram'da görüşmek üzere







Yorumlar

  1. Merhaba!

    Acil Kredi ihtiyacınız var mı? Bireysel veya Ticari Kredilere mi ihtiyacınız var? Aylık taksitin azaltılmasında size yardımcı olabilecek saygın bir Finans Kurumu'yuz, bu sayede müşterilerimiz ay sonuna kadar nefes alabilecekleri odaların yanı sıra uygun ödeme seçeneklerine de sahipler. Bize şu adresten ulaşın: Howardfinancialaid@yahoo.com

    Hizmetlerimiz aşağıdakileri içerir:

    * Araç Finansmanı
    *Bireysel kredi
    * Borç konsolidasyonu Kredisi
    *İş kredisi
    * Yeniden Finansman Kredisi
    * Ev Kredisi
    * Mortage Kredileri, vb.

    Kredilerimiz azami güvenlik için iyi sigortalanmış önceliğimizdir. Geceleri uykunuzu kaybediyorsanız, yasal bir borç verenin nasıl alınacağına mı merak ediyorsunuz? % 4'lük düşük faiz oranına yardımcı olabiliriz. Biz güveniliriz ve detaylar kesinlikle gizlidir.

    Not: Bizimle iletişime geçtiğinizde ek şartlar size çevrimiçi acentelerimiz tarafından iletilecektir: Howardfinancialaid@yahoo.com

    En iyi dileklerimle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Iron Man: Harley Keener

Kim Bu Captain Marvel?